Ingredienser:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl rårörsocker
- 1 dl ljus Muscovadosocker
- 2 ägg
- 1 dl gräddfil
- 1 dl rårörda lingon
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 1 msk mald kanel
- 2 tsk mald kardemumma
- 1 tsk mald nejlika
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk bikarbonat
- Skalet från en ½ apelsin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop matfett med socker i en skål.
- Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Rör ner gräddfil och lingonsylt.
- Rör ihop mjöl, kryddor och bikarbonat i en skål.
- Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet.
- Ställ muffinsformarna på en ugnsplåt och skeda smet i formarna.
- Sätt in i nedre delen i ugnen i 15 minuter.
- Stick ner en trästicka i muffinsen, dra ut och känn efter att stickan är torr.
Lämna ett svar