Ingredienser:
- 500 g färsk hel fjällad fisk, t ex havsaborre eller odlad röding (tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna)
Citronolja:
- 2 dl olivolja
- en halv citron
Pestofyllning:
- 1 msk olivolja
- 2 msk Pesto alla Genovese
- 1 vitlöksklyfta
Garnering:
- 200 g pancetta eller bacon
Gör så här:
Citronolja:
- Häll 2 dl olivolja och saften från en halv citron i en bunke, mixa med mixerstav.
- Ställ lite åt sidan för serveringen.
Pestofyllning:
- Finhacka vitlöksklyftan.
- Blanda ihop olivolja, pesto och vitlöken.
Fisken:
- Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar tillagningstiden.
- Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker.
- Fyll fisken med pestofyllningen
- Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.
- Värm citronoljan i en stekpanna och helstek fisken.
- Tiden beror på fiskens storlek, men det bör ta 10-20 minuter.
- Har du ingen stekpanna stor nog kan du, efter att fisken har fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i ugnen på 180 grader.
Garnityr:
- Knaperstek pancetta/bacon.
- Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet på fisken.
- Droppa citronoljan du ställt åt sidan över fisken.
- Servera med smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.
Receptbidrag:
- Barilla
Lämna ett svar