Pestofylld fisk

Ingredienser:

  • 500 g färsk hel fjällad fisk, t ex havsaborre eller odlad röding (tänk på att den bör vara lagom stor för en stor stekpanna)

Citronolja:

  • 2 dl olivolja
  • en halv citron

Pestofyllning:

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk Pesto alla Genovese
  • 1 vitlöksklyfta

Garnering:

  • 200 g pancetta eller bacon

Gör så här:

Citronolja:

  1. Häll 2 dl olivolja och saften från en halv citron i en bunke, mixa med mixerstav.
  2. Ställ lite åt sidan för serveringen.

Pestofyllning:

  1. Finhacka vitlöksklyftan.
  2. Blanda ihop olivolja, pesto och vitlöken.

Fisken:

  1. Snitta fiskens båda sidor med ett flertal diagonala snitt, vilket förkortar tillagningstiden.
  2. Öppna buken med ett litet snitt och rensa, blir snittet för stort är det svårt att få fyllningen att stanna kvar, några centimeter räcker.
  3. Fyll fisken med pestofyllningen
  4. Stäng igen buken med hjälp av tandpetare.
  5. Värm citronoljan i en stekpanna och helstek fisken.
  6. Tiden beror på fiskens storlek, men det bör ta 10-20 minuter.
  7. Har du ingen stekpanna stor nog kan du, efter att fisken har fått yta i stekpannan, färdigsteka fisken i ugnen på 180 grader.

Garnityr:

  1. Knaperstek pancetta/bacon.
  2. Lägg upp fisken och lägg det stekta köttet på fisken.
  3. Droppa citronoljan du ställt åt sidan över fisken.
  4. Servera med smörslungad bladspenat eller en enkel tomatsallad.

Receptbidrag:

  • Barilla
Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän