Ingredienser:
- 50 g jäst
- 5 dl ljummet vatten, ca 37
- 1 1/2 tsk salt
- 2 msk smör
- 250 g Kesella lätt
- 5 dl durumvetemjöl
- 8-9 dl vetemjöl
- 150 g marinerade soltorkade tomater
- 1 dl majskorn
- 1 dl urkärnade, svarta oliver
- 200 g pizza ost
Gör så här:
- Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
- Tillsätt salt, smör, kesella och större delen av mjölet.
- Arbeta degen tills den känns smidig.
- Den ska vara ganska lös.
- Låt jäsa ca 30 min. Hacka tomaterna.
- Tryck ut degen med mjölad hand i en väl smord långpanna.
- Strö över tomater, majs, oliver och ost.
- Tryck ner det i degen.
- Låt degen jäsa ca 15 min.
- Sätt ugnen på 225 i mitten av ugnen ca 25 min.
- Låt brödet svalna på galler.
Lämna ett svar