Mathias Emilson och Michel Jamais bjuder på en njutningsfylld meny
Quorn blir lättlagad njutning i händerna på smakexperter
Den ene är till vardags kökschef på Villa Källhagen, den andre reser jorden runt och föreläser om drycker.
Deras gemensamma nämnare är ett stort intresse för smak och tillsammans har de tagit fram en meny med Quorn som speciellt komponerats för att passa tillfällen då man vill njuta lite extra.
Mathias Emilson och Michel Jamais presenterar en lättlagad meny som passar perfekt till sommarens ljumma kvällar.
Ända sedan Quorn introducerades på den svenska marknaden har det varit en favoritprodukt för många, inte minst på grund av sina hälsosamma egenskaper och för att det är så gott.
Menyn som jag har tagit fram är varken dyr eller svår att laga och tillsammans med Michels dryckesval garanterar jag att det blir en njutningsfylld smakupplevelse, säger Mathias Emilson, kökschef på Villa Källhagen.
– När man väljer viner så är det viktigt att man utgår ifrån menyn och de smaker som är framträdande.
Är de salta, söta eller sura? Ett bra vin lyfter fram smakerna i maträtterna och gör upplevelsen fullständig.
Jag har därför valt drycker som kompletterar Mathias meny, berättar dryckesexperten Michel Jamais.
Romantisk Quorn-meny för två
Skummig silverlök- och mandelpotatis vichyssoise med kryddig sallad på grillad Quorn filé, machésallad och shiitakesvamp.
Serveras tillsammans med en rödbetscarpaccio med en croquette på Quorn färs, smaksatt med prästost och persilja.
Lyft fram smakerna med två viner, ett vitt och fruktigt samt ett rött och friskt.
Tryffelstekta Quorn filéer med sommargrönsaker, sparriscrème samt en vinaigrette på rostade nötter, hyvlad parmesan och krispiga örter.
Serveras tillsammans med ett mjukt rött vin.
Svenska jordgubbar med rabarbersorbet, toppad med champagne och chokladkrisp. Ackompangera desserten med ett sött mousserande vin.
Recepten och vin valen finner ni nedan.
Rödbetscarpaccio med en croquette på Quorn färs
Tryffelstekta Quorn filéer med sommargrönsaker
Svenska jordgubbar med rabarbersorbet
Andra bloggar om: quorn, jordgubbar, vegetarisk, choklad
Lämna ett svar