Rabarber och jordgubbskräm

Härlig sommarkräm som har sötma från jordgubbar och syrligt  för rabarber med stora fina hela bit i.

Antal: 6 portioner

Svårighetsgrad: lätt

Laktosfritt: ja

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 500 g jordgubbar
  • ¾ liter jordgubbar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 msk potatismjöl

Gör så här:

  1. Skala, skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
  3. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
  4. Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Tillsätt jordgubbarna.
  5. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
  6. Häll ner det i kastrullen under omrörning.
  7. Låt krämen få ett kvickt uppkok och ta sedan kastrullen från kokplattan.
  8. Häll upp kompotten i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen.
  9. Låt den svalna.

 Serveringstips:

  • Servera med mjölk eller mjölkfritt alternativ

 

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän