Härlig sommarkräm som har sötma från jordgubbar och syrligt för rabarber med stora fina hela bit i.
Svårighetsgrad: lätt
Laktosfritt: ja
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
- 500 g jordgubbar
- ¾ liter jordgubbar
- 6 dl vatten
- 2 dl socker
- 3 msk potatismjöl
Gör så här:
- Skala, skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
- Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna.
- Koka upp vatten och socker i en kastrull.
- Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Tillsätt jordgubbarna.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
- Häll ner det i kastrullen under omrörning.
- Låt krämen få ett kvickt uppkok och ta sedan kastrullen från kokplattan.
- Häll upp kompotten i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen.
- Låt den svalna.
Serveringstips:
- Servera med mjölk eller mjölkfritt alternativ
Lämna ett svar