Ramlösa Blodgrape och apelsin

Ramlösas nya smak: Kärleksfulla apelsiner och solmogen blodgrape i flaska

Lagom till den traditionella citrussäsongens slut i början av februari lanserar Ramlösa sin nya smaksättning, Ramlösa Blodgrape & Apelsin – en nytappning av klassiska Röd Citrus som kom 2001 och då var ett av Ramlösas allra första smaksatta mineralvatten. Apelsinen är av tradition en symbol för kärlek och den nya smaken har en varm men uppfriskande smak. Vattnet, som är ett naturligt mineralvatten från Ramlösa hälsobrunn har en smak av solmogna citrusfrukter och är kolsyrat.

Ramlösa har idag elva olika smaksättningar, inklusive naturell, och Blodgrape & Apelsin blir ett efterlängtat nytillskott. Ramlösa Blodgrape & Apelsin är smaksatt med naturliga aromer och innehåller varken socker eller sötningsmedel.

Ramlösa Blodgrape & Apelsin finns i butik i början av februari, när den traditionella citrussäsongen lider mot sitt slut.
Du kan läsa hela pressmeddelandet.

Den nya smaken kommer att finnas i både 50 cl och 150cl flaska.
Priser i servicehandeln 50 cl ca 17 kr, och i dagligvaruhandeln 50 cl 10 kr och 150 cl ca 11,50 kr.

Lilla Blodgrape & Apelsin-skolan

Apelsinen har en minst lika lång historia i Sverige som Ramlösa. Från 1700-talet finns dokument som visar att import av frukt under en period tillfälligt förbjöds — med undantag för citrusfrukter. Möjligtvis kan detta ha haft att göra med kung Carl den XIIs uttalade fablesse för just apelsiner. Men länge var apelsinen en frukt förbehållen samhällets främsta skikt. Först efter andra världskriget blev apelsinen en vanlig frukt i Sverige. Apelsinträdet kan bli upp till 12 meter högt och kan ge så mycket som 20 000 frukter under ett år.

Blodgrape är apelsinens mindre kända kusin och växer i klasar på trädet, därav namnet grape. Träden kan bli 15 meter eller ännu högre. Blodgrapens fruktkött färgas rött av samma ämne som färgar tomater röda, lycopen, som också är en antioxidant. Frukten är troligtvis en spontan korsning mellan apelsin och pomelo och upptäcktes första gången i en citrusodling i Puerto Rico i mitten av 1700-talet.

Vi har äntligen hitta denna affären och testat den.

Den doftar apelsin. Man smakar blodgrape & apelsin bra blandning.

Betyg: 3/5

Slutkommentar:
En av de bättre, men favoriten är mango och blåbär.

Vi som testat är Nina & David / NinasmatPusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän