Rigatoni all’Amatriciana med rimmat sidfläsk i tomatsås

Enkel och snabb pasta rätt som ger mycket smak av Italien

Rigatoni all'Amatriciana med rimmat sidfläsk i tomatsås
Ingredienser:

  • 1 pkt Barilla Rigatoni
  • 1 msk olivolja
  • 150 g rimmat sidfläsk, fintärnat
  • 1 st röd lök
  • 1/2 röd chili
  • 2 burkar hela tomater
  • salviablad
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
  2. Under tiden som pastan kokar hettar du upp en panna och steker fläsket knaprigt.
  3. Lyft ur fläsket med en hålslev och låt det rinna av på hushållspapper.
  4. Finhacka lök och chili och stek i fettet från fläsket på medelhög värme utan att det tar någon färg.
  5. Låt tomaterna rinna av, hacka dem och låt dem koka upp med löken och chilin.
  6. Lägg i salviabladen efter någon minut och låt alltsammans sjuda i ca 5 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen.
  9. Lägg upp och toppa med det knaperstekta fläsket.

Recept bidrag från Barilla



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän