Rigatoni alla Pizzaiola
Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel
Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med såser med tomat och kött eller ugnsbakad med bechamelsås.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Rigatoni
- 400 g lövbiff, skuren i 2×5 cm stora bitar
- 400 g körsbärstomater på burk
- 2 klyftor vitlök, tunt skuren
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 2 krm salt
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Värm olivolja i en stekpanna, lägg i biffen och salta.
- Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Häll på tomater, tomatpuré och oregano i stekpannan tillsammans med biffen.
- Krossa sönder tomaterna i pannan.
- Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter.
- Salta.
- Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar.
- Blanda ihop sås och pasta och servera genast!
Receptbidrag:
- Barilla
Tips & trix:
- Toppa gärna med lite färsk oregano!