Rödkål till jul i Crock-Pot


Nu ska jag börja förbereda julen, ska göra rödkålen med körsbärssirap i Crock-Pot.

  • Tid: 2 timmar eller mer
  • Portioner: 10-12
  • Laktosfritt: ja
  • Svårighetsgrad: lätt

 

Ingredienser:

  • 2 st rödlök
  • 1 kg rödkål
  • 2 apelsiner
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl körsbärssirap

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Strimla rödkålen.
  3. Filea apelsinerna.
  4. Blanda detta i en stor skål
  5. Tillsätt kryddnejlikor, salt och körsbärssirap.
  6. Häll allt i grytan
  7. Sätt på locket och starta på (I) låg inställning och ställ klockan på 5 timmar.
  8. Smaka eventuellt av med mer salt.

Detta kommer serveras till vår kalkon på julafton.

 

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän