Rotfruktsplättar

Ett mättande tillbehör

Rotfruktsplättar
Ingrediens:

  • 1 rödbetan
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 msk örtsallt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar*
  • 5 ägg
  • Olja och mjölkfritt smör att steka i

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetan, morötter, palsternacka och rotselleri på mellangrov skiva i matberedaren.
  2. Hacka gul lök och stjälksellerin.
  3. Blanda i ägg och krydda.
  4. Klicka ut smeten i svagt brynt margarin och lite olja i en stekpanna.
  5. Stek plättarna på båda sidor på svag värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 6-8 minuter

Tips:
Får du några över? Spara dom till nästa dag och ät dom kalla. Dom blir mer smakrika.

* Kryddan finns hos Aromia.se



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän