Ett mättande tillbehör
Ingrediens:
- 1 rödbetan
- 2 stora morötter
- 2 palsternackor
- ½ rotselleri
- 1 gul lök
- 3 stjälkar stjälkselleri
- 1 msk örtsallt
- ½ tsk nymalen svartpeppar*
- 5 ägg
- Olja och mjölkfritt smör att steka i
Gör så här:
- Skala och riv rödbetan, morötter, palsternacka och rotselleri på mellangrov skiva i matberedaren.
- Hacka gul lök och stjälksellerin.
- Blanda i ägg och krydda.
- Klicka ut smeten i svagt brynt margarin och lite olja i en stekpanna.
- Stek plättarna på båda sidor på svag värme tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 6-8 minuter
Tips:
Får du några över? Spara dom till nästa dag och ät dom kalla. Dom blir mer smakrika.
* Kryddan finns hos Aromia.se