En klassisk saffranskaka som vi har gjort i våran julgransform . En saftig och fin kaka som är enkel att tillaga.
- Tid: 11/2 timme-2 timmar
- Portioner: 10-12
- Laktosfritt: nej
- Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 g (2 frp) saffran
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl dinkelmjöl, siktat
Gör så här:
- Lägg smör och saffran i en kastrull och låt smöret smälta och låt det sedan svalna lite
- Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst.
- Vispa ner bakpulver och mjölk.
- Tillsätt mjölet och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i julgransformen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter.
- Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
- Låt svalna med en kökshandduk över.
Var kan man köpa en sådan fin julgransform? 🙂
Anna
Tyvärr har vi på http://www.ninasmat.se slut på dessa, på vårat lager 🙁