Saffranskaka med chokladtäcke

Mjuk saffranskaka med apelsin chokladtäcke

Ingredienser:

  • 50g smör
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 1 gram saffran
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Toppning:

  • 150g choklad- Lindt Excellence Intense Orange

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund ugnsform.
  2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt.
  3. Smält smöret och häll ner mjölken.
  4. Rör ner mjölkblandningen i skålen med ägg och socker
  5. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  6. Häll upp formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
  7. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.

Toppningen:

  1. Smält chokladen, över vattenbad eller i mikron.
  2. Bred detta över kakan och låt kallna.
Etiketter: , , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän