Mjuk saffranskaka med apelsin chokladtäcke
Ingredienser:
- 50g smör
- 1 ¼ dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl rårörsocker
- 1 gram saffran
- 3 dl dinkelmjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Toppning:
- 150g choklad- Lindt Excellence Intense Orange
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund ugnsform.
- Vispa ägg, socker och saffran pösigt.
- Smält smöret och häll ner mjölken.
- Rör ner mjölkblandningen i skålen med ägg och socker
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Häll upp formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
- Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
Toppningen:
- Smält chokladen, över vattenbad eller i mikron.
- Bred detta över kakan och låt kallna.
Lämna ett svar