Saffranskaka med morot och apelsin

Saffranskaka med morot och apelsin
Ingredienser:

  • 2 pkt saffran, 1g
  • 2 1/2 dl rårörsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 2 stora morötter
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver

Topping:

  • 250 g lätt Kesella
  • 2 vaniljstänger
  • 2 tsk florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och finriv morötterna.
  3. Rör smör, socker och saffran poröst.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget.
  5. Rör ner morötterna och apelsinskalet i smeten.
  6. Blanda mjöl och bakpulver.
  7. Rör ner i smeten.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  10. Låt kakan kallna.
  11. Blanda Kessella och florsocker.
  12. Skåra vaniljstängerna på längden och skrapa ur vaniljfröna, tillsätt dessa frön med Kesellan.
  13. Bred Kesella över kakan och låt den stå i kylen till serveringen.

Saffranskaka med morot och apelsin



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän