Ingredienser:
- 2 pkt saffran, 1g
- 2 1/2 dl rårörsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 2 stora morötter
- rivet skal av 1 apelsin
- 3 dl dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
Topping:
- 250 g lätt Kesella
- 2 vaniljstänger
- 2 tsk florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och finriv morötterna.
- Rör smör, socker och saffran poröst.
- Tillsätt äggen, ett i taget.
- Rör ner morötterna och apelsinskalet i smeten.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Rör ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
- Låt kakan kallna.
- Blanda Kessella och florsocker.
- Skåra vaniljstängerna på längden och skrapa ur vaniljfröna, tillsätt dessa frön med Kesellan.
- Bred Kesella över kakan och låt den stå i kylen till serveringen.