Saffranspannacotta med körsbärsgrädde

En enkel efterrätt att göra. Gör i ordning kvällen före eller på morgonen, behöver någon timme i kylskåpet för att stelna.

  • Tid: 2 timmar eller mer
  • Portioner: 4 st
  • Laktosfritt: nej
  • Svårighetsgrad: lätt

Ingredienser:

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 paket saffran (1 gram)
  • 2 msk agave sirap (0,5 dl socker)
  • 1 tsk vaniljsocker

Körsbärsgrädden:


Gör så här:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5-10 minuter.
  2. Koka upp grädden, saffran, agave sirap (socker) och vaniljsocker i en kastrull.
  3. Ta av den från värmen.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp och låt sedan svalna någor minuter.
  5. Häll försiktigt gräddblandningen i glasen, ställ i kylen i minst 4 timmar.

 Innan servering:

  1. Vispa grädden
  2. Smaksätt med körsbärssirapen och  rör ihop.

 

Tips & trix:
Agavessirapen är 100 % naturlig, den kommer från Agaveväxten som odlas i Mexico.
Har man inte det hemma så kan man socker som jag har jag skrivit inom parantes.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän