En enkel efterrätt att göra. Gör i ordning kvällen före eller på morgonen, behöver någon timme i kylskåpet för att stelna.
- Tid: 2 timmar eller mer
- Portioner: 4 st
- Laktosfritt: nej
- Svårighetsgrad: lätt
Ingredienser:
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 2 paket saffran (1 gram)
- 2 msk agave sirap (0,5 dl socker)
- 1 tsk vaniljsocker
Körsbärsgrädden:
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk körsbärssirap
Gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5-10 minuter.
- Koka upp grädden, saffran, agave sirap (socker) och vaniljsocker i en kastrull.
- Ta av den från värmen.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp och låt sedan svalna någor minuter.
- Häll försiktigt gräddblandningen i glasen, ställ i kylen i minst 4 timmar.
Innan servering:
- Vispa grädden
- Smaksätt med körsbärssirapen och rör ihop.
Tips & trix:
Agavessirapen är 100 % naturlig, den kommer från Agaveväxten som odlas i Mexico.
Har man inte det hemma så kan man socker som jag har jag skrivit inom parantes.
Lämna ett svar