Saffransrisoni med dubbelpanerad fläskkotlett

Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese

Risoni är en risformad pasta

Ingredienser:

Risoni:

  • 300 g Barilla Risoni
  • 50 g smör
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 10 dl vatten (5dl + 5dl)
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 50 g parmesan, riven

Cotoletta alla Milanese:

  • 4 fläskkotletter med ben
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl mjöl
  • 2 -3 dl ströbröd
  • Rapsolja till fritering

Gör så här:

Risoni:

  1. Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig.
  2. Tillsätt risoni och häll på det vita vinet.
  3. Häll på hälften av vattnet (5 dl) och saffran, rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter.
  4. Rör då och då och tillsätt mer vatten (upp till 5 dl till) om Risonin känns torr.
  5. När Risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.

Cotoletta alla Milanese:

  1. Vispa äggen med salt och peppar.
  2. Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat.
  3. Ta kotletterna, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd.
  4. Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd, banka/tryck gärna ut kotletten lite i tallriken.
  5. Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme.
  6. Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun.
  7. Tid beror på storlek men cirka 10-15 minuter.
    Lägg upp kotlett och Risonin på en tallrik och servera!

Receptbidrag:
Barilla

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän