Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese
Risoni är en risformad pasta
Ingredienser:
Risoni:
- 300 g Barilla Risoni
- 50 g smör
- ½ gul lök, finhackad
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 msk kycklingfond
- 10 dl vatten (5dl + 5dl)
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 50 g parmesan, riven
Cotoletta alla Milanese:
- 4 fläskkotletter med ben
- 4 ägg
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl mjöl
- 2 -3 dl ströbröd
- Rapsolja till fritering
Gör så här:
Risoni:
- Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig.
- Tillsätt risoni och häll på det vita vinet.
- Häll på hälften av vattnet (5 dl) och saffran, rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter.
- Rör då och då och tillsätt mer vatten (upp till 5 dl till) om Risonin känns torr.
- När Risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.
Cotoletta alla Milanese:
- Vispa äggen med salt och peppar.
- Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat.
- Ta kotletterna, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd.
- Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd, banka/tryck gärna ut kotletten lite i tallriken.
- Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme.
- Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun.
- Tid beror på storlek men cirka 10-15 minuter.
Lägg upp kotlett och Risonin på en tallrik och servera!
Receptbidrag:
Barilla
Veckans pasta recept som skall lagas i förkväll. Saffransrisoni med dubbelpanerad fläskkotlett http://ow.ly/1DkiH
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter