Saftig chokladkaka med chokladtäcke

Saftig chokladkaka med chokladtäcke

En saftig kaka. Med mycket smak choklad i kakan och i täcket.

Ingredienser:

  • 2 msk jordnötsmör
  • 1 dl honung
  • 2 ägg
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 skivad bananer

Glasyr:

  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 100 g Philadelphia ost.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör jordnötsmöret med honung, ägg och lättmjölk i en bunke.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan bunke.
  4. När bakpulvret är ordentligt utblandat i mjölet rör du ner mjölblandningen i bunken med vätskan lite i taget under omrörning.
  5. Rör till en slät massa med en sked.
  6. Smörj i en hjärt bakform med lite smör eller rapsolja och häll i lite smet så att det täcker botten.
  7. Lägg bananskivor på smeten och fyll på med resten av all smet på bananerna så att det täcker.
  8. Grädda kakan i 30-40 minuter.

Tips:
För att göra eget jordnötsmör så behöver du, osaltade jordnötter, en matberedare och salt.
Häll jordnötterna i matberedaren med kniven monterad.
Kör nötterna på hög hastighet tills de är fina smulor, sänk farten och fortsätt köra på lite lägre hastighet och se hur det plötsligt kommer fram olja ur nötterna och binder ihop det hela till tjockt smör. Smaksätt med salt.

Tillbehör:



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän