- 700 g urbenad laxfilé med skinn
- 2 msk lätt rostade sesamfrön
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 hackad schalottenlök
- 4 dl stark kycklingbuljong
- 2,5 dl Oatly iMat
- 2 msk Maizenaredning, ljus
- 3 msk mangochutney, gärna stark
- 0,5 tsk gurkmeja
Gör så här:
- Salta och peppra laxen och klappa in den med sesamfrö på köttsidan.
- Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen på 175°C i 20-25 minuter.
- Fräs vitlök och schalottenlök i lite olja utan att det tar färg.
- Späd med kycklingbuljong och låt det sjuda utan lock tills hälften återstår.
- Häll i iMat och gurkmeja och låt det koka ihop.
- Red av med Maizenan och tillsätt mango chutney.
Smaka av med salt och peppar.
Serveringstips:
- Servera laxen och såsen med ris eller potatis och en fräsch grönsallad.
Tips:
- Smaksätt gärna såsen med lite hackad färsk koriander.
Receptbidrag:
- Oatly
Lämna ett svar