Sesamstekt lax med mangochutneysås


Ingredienser:

  • 700 g urbenad laxfilé med skinn
  • 2 msk lätt rostade sesamfrön
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 hackad schalottenlök
  • 4 dl stark kycklingbuljong
  • 2,5 dl Oatly iMat
  • 2 msk Maizenaredning, ljus
  • 3 msk mangochutney, gärna stark
  • 0,5 tsk gurkmeja

Gör så här:

  1. Salta och peppra laxen och klappa in den med sesamfrö på köttsidan.
  2. Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen på 175°C i 20-25 minuter.
  3. Fräs vitlök och schalottenlök i lite olja utan att det tar färg.
  4. Späd med kycklingbuljong och låt det sjuda utan lock tills hälften återstår.
  5. Häll i iMat och gurkmeja och låt det koka ihop.
  6. Red av med Maizenan och tillsätt mango chutney.
    Smaka av med salt och peppar.

Serveringstips:

  • Servera laxen och såsen med ris eller potatis och en fräsch grönsallad.

Tips:

  • Smaksätt gärna såsen med lite hackad färsk koriander.

Receptbidrag:

  • Oatly


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän