Singha öl

Singha – det mytomspunna lejonet från Thailand

Singha – det mytomspunna lejonet från Thailand

Singha Beer har släckt törsten på ölälskare från hela världen i över 75 år och är en stor del av Thailands rika kultur. I dag finns Singha i mer än 40 länder och fler och fler människor upptäcker dagligen Boon Rawdsbryggeriets goda öl.

Nu när sommaren är här och grillsäsongen är i full gång passar den ljusa ölen bra både under grillkvällarna och på picknicken i parken.

Det thailändska bryggeriet Boon Rawd etablerades redan 1933 och ägs fortfarande av samma släkten  Bhirom Bhakdi. Nu är det den tredje generationen Bhirom Bhakdi som förvaltar bryggeriet som i dag är Thailands största.

Bryggeriet började en gång i tiden med att introducera sju olika ölsorter för allmänheten för att välja den som de tyckte bäst om. Singha blev den klara vinnaren.

Bryggeriet har i dag ett omfattande nätverk med över 200 unika distributörer och över 8 000 grossister världen över. Singha är den enda thailändska ölen med kungligt tillstånd och Prachaub BhiromBhakdi, son till företagets grundare, var Thailands första bryggmästare.

Singha importeras till Sverige av Bornicon & Salming och har nått nya försäljningshöjder, mycket genom förra årets lansering av 630 ml?flaskan vilken blivit populär bland restaurangkunder som komplement till den vanliga storleken på 330 ml som finns tillgänglig på Systembolaget.

Smaktyp:
Ljus lager.

Karaktäristik:
Ljus gul färg. Relativt stor doft med markerad frisk, smakrik, välhumlad öl med markerad beska och någon sötma i avslutningen.

Serveringstips:
Serveras med fördel till smakrikare asiatisk mat, grillat, husmanskost och som törstsläckare.
Artikelnummer på Systembolaget: 1428
Alkoholhalt: 5,0 %

Ninasmat smakjägare testar:
En ganska mild och fin smak. Svalkar härligt, både i sommarnatten och till starkare mat.
Betyg:
4,5/5

Testat av Ninasmat Nina & David

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän