Skogaholm lantbröd med havssalt

Skogaholm lanserar första lantbrödet med havssalt

Skogaholm lanserar första lantbrödet med havssalt

Sverige har länge inspirerats av det italienska köket där ingen måltid är komplett utan ett riktigt gott, osötat lantbröd.
Skogaholm lanserar nu ett gott lantbröd bakat med havssalt som passar perfekt för dem som uppskattar rena och naturliga smaker.
Brödet bakas med stor omsorg och för att alla smaker ska komma till sin rätt får brödet jäsa länge.
Skogaholm Lantbröd är helt osötat och innehåller ej några tillsatser samt konserveringsmedel vilket gör det till ett utmärkt bröd att äta till maten.

Brödets naturliga smak i kombination med havssaltet gör att det passar utmärkt att äta tillsammans med exempelvis en pasta med fyllig tomatsås, en kryddig köttgryta med rotfrukter eller bara att doppa i en god olivolja med lite havssalt och svartpeppar.

Vi har valt att endast smaksätta brödet med lite havssalt vilket gör att den härligt naturliga aromen blir framträdande.
Skogaholm Lantbröd med havssalt har en enkel och god smak och är definitivt ett bröd för livsnjutaren, säger Sabine Remling, produktchef, Skogaholm.

För att få ett naturligt lantbröd med rena smaker bakas det med havssalt.
Havssalt tillverkas på ett mer naturligt sätt än vanligt bordssalt då det utvinns allteftersom havsvattnet dunstar bort ur speciella ansamlingsbassänger, vilket gör att saltkristallerna varierar i storlek när det är färdigställt.

Då havssalt inte är berikat och innehåller mindre natrium än hushållssalt menar många att det är ett mer hälsosamt salt.

Långa jästider följs av ytterligare vilotid innan brödet till slut gräddas i cirka 40 minuter.

En förpackning om 600 gram kostar cirka 21,90 kronor.

Skogaholm lantbrödet med havssalt

Ninasmat testar:

Smak:
Bra smak av lantbröd osötat och saftigt lantbröd. Vi smakar ej så mycket av havssaltet.
Fylligt bröd.
Betyg: 4/5
Pris: 4/5
Kommentar:
Ett bröd som passar till många måltider. Helt klart en av våra favoriter inom lantbröden som vi kommer att köpa mer av.

Bakom detta test, Nina och David på Ninasmat



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän