Räk- och örtröra:
- 200 g skalade räkor, grovhackade
- 1 liten rödlök, finhackad
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk torkade örter
Tonfiskröran:
- 3 ättiksgurkor, finhackad
- 1 burk (185g) avrunnen tonfisk i vatten
- 1- 1 ½ dl gräddfil
- 1 ½ tsk citronpeppar
Resten:
- 6 skivor landgångsbröd
- ev. lite margarin
Garnering:
- 2 dl gräddfil
- 1 dl finhackad dill
- 200 g räkor
- 2 kokta ägg
- avokado
- citron
- 100 g gravad lax
- dillkvistar
- cocktailtomater
- gurka
Gör så här:
- Blanda fyllningarna i två olika skålar.
- Landgångsbröden kan eventuellt smöras med lite smörgåsmargarin.
- Skär bort kanterna på landgångsbröden och lägg ihop tre lager bröd, två bredvid varandra, med fyllning mellan (två skivor bröd bredvid varandra, räk- och örtröra, två skivor bröd igen sen tonfiskröran sen de sista två skivorna bröd).
- Rör ihop gräddfilen och den finhackade dillen o brer ut den på hela tårtan o på kanterna
- Svep gärna om plastfolie och låt ligga kallt några timmar.
- Dekorera smörgåstårtan efter smak.
- Jag använde ingredienserna ovan.
Lämna ett svar