Ingredienser:
- 1 skalad silverlök
- 4 skalade asterixpotatis, annan god potatis kan förstås också användas.
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk färsk timjan
- 2 kvistar salvia
- 1 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 1,2 l vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong utan gluten.
- 1 dl crème fraiche
- cayennepeppar
- salt
- kycklinglever 4 bitar
- vitpeppar
Gör så här:
- Skiva silverlök och potatis tunt.
- Hacka vitlöken grovt.
- Repa av timjanbladen och plocka salviabladen från kvistarna.
- Fräs lök, potatis, vitlök, timjan och hälften av salvian i smör tills det får lite färg.
- Tillsätt vin och vatten och sjud i 20 minuter.
- Blanda i crème fraiche och mixa soppan.
- Den behöver inte silas, det gör inget om det finns några småbitar i soppan.
- Hetta upp soppan ordentligt igen och smaka av med cayennepeppar och salt.
- Stek kycklinglevern med salt, vitpeppar och resterande salvia tills den fått färg men fortfarande är lite rosa inuti.
- Det tar 3-4 minuter.
- Fördela kycklinglevern i fyra djupa tallrikar.
- Häll på den heta soppan och servera.
Receptbidraget från:
- Nicklas Friberg
Receptbidrag: Soppa på silverlök och asterixpotatis med salvia och kyckling tack till Niklas Friberg
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter