Soppa på silverlök och asterixpotatis med salvia och kyckling

Ingredienser:

  • 1 skalad silverlök
  • 4 skalade asterixpotatis, annan god potatis kan förstås också användas.
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk timjan
  • 2 kvistar salvia
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1,2 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong utan gluten.
  • 1 dl crème fraiche
  • cayennepeppar
  • salt
  • kycklinglever 4 bitar
  • vitpeppar

Gör så här:

  1. Skiva silverlök och potatis tunt.
  2. Hacka vitlöken grovt.
  3. Repa av timjanbladen och plocka salviabladen från kvistarna.
  4. Fräs lök, potatis, vitlök, timjan och hälften av salvian i smör tills det får lite färg.
  5. Tillsätt vin och vatten och sjud i 20 minuter.
  6. Blanda i crème fraiche och mixa soppan.
  7. Den behöver inte silas, det gör inget om det finns några småbitar i soppan.
  8. Hetta upp soppan ordentligt igen och smaka av med cayennepeppar och salt.
  9. Stek kycklinglevern med salt, vitpeppar och resterande salvia tills den fått färg men fortfarande är lite rosa inuti.
  10. Det tar 3-4 minuter.
  11. Fördela kycklinglevern i fyra djupa tallrikar.
  12. Häll på den heta soppan och servera.

Receptbidraget från:

  • Nicklas Friberg


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän