Spaghetti alla Norma en vegetarisk siciliansk pastarätt, som innehåller friterade aubergineremsor
Ingredienser:
- 400 g Barilla Spaghetti
- 1 aubergine
- 2 dl mjöl
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- Olivolja till stekning och fritering
- 1 krm salt till auberginekuber
- 400 g körsbärstomater på burk
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm salt till sås
- 10 blad färsk basilika, grovhackad
- 4 msk ricotta
- 1 krm flingsalt till aubergineremsor
Gör så här:
- Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några ”remsor” som skallanvändas till garnityr.
- Lägg dessa åt sidan.
- Skär auberginen i kuber, 3×2 cm.
- Salta lätt och stek kuberna i olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter.
- Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Lägg ner vitlöken och körsbärstomaterna, tomatpuré, salt och basilika.
- När ingredienserna kokat ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter, lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
- Häll mjöl på en tallrik.
- Ta skalremsorna av auberginen som du lagt åt sidan och vänd dem i mjölet.
- Värm olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna.
- Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen.
- Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter, vänd då och då.
- Lägg upp på hushållspappret och salta.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Blanda pastan med såsen.
- Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion.
- Toppa med friterade aubergineskal.
Receptbidrag:
- Barilla
Veckans pasta recept som tillagas i förkväll: Spaghetti med aubergine och tomat #vegodmiddag #pasta
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
RT @Ninasmat: Veckans pasta recept som tillagas i förkväll: Spaghetti med aubergine och tomat #vegodmiddag #pasta
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
RT @Ninasmat: Veckans pasta recept som tillagas i förkväll: Spaghetti med aubergine och tomat #vegodmiddag #pasta
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter