Spaghetti med aubergine och tomat

Spaghetti alla Norma en vegetarisk siciliansk pastarätt, som innehåller friterade aubergineremsor

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • 1 aubergine
  • 2 dl mjöl
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • Olivolja till stekning och fritering
  • 1 krm salt till auberginekuber
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt till sås
  • 10 blad färsk basilika, grovhackad
  • 4 msk ricotta
  • 1 krm flingsalt till aubergineremsor

Gör så här:

  1. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några ”remsor” som skallanvändas till garnityr.
  2. Lägg dessa åt sidan.
  3. Skär auberginen i kuber, 3×2 cm.
  4. Salta lätt och stek kuberna i olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter.
  5. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg ner vitlöken och körsbärstomaterna, tomatpuré, salt och basilika.
  7. När ingredienserna kokat ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter, lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
  8. Häll mjöl på en tallrik.
  9. Ta skalremsorna av auberginen som du lagt åt sidan och vänd dem i mjölet.
  10. Värm olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna.
  11. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen.
  12. Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter, vänd då och då.
  13. Lägg upp på hushållspappret och salta.
  14. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  15. Blanda pastan med såsen.
  16. Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion.
  17. Toppa med friterade aubergineskal.

Receptbidrag:

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän