Spaghetti med kycklingfrikassé

Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg, därför är det viktigt att stekpannan inte är för varm när man häller i äggblandningen och att röra i såsen för att undvika äggklumpar.

Spaghetti in Fricassea di Pollo – Spaghetti med kycklingfrikassé

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • 25 g smör
  • 400 g kycklinglårfilé
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 kvist färsk rosmarin, plockad
  • 1 dl torrt vit tvin
  • 6 äggulor
  • ½ citron, saften
  • ½ dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Gör så här:

  1. Smält smöret på medelvärme.
  2. Skär kycklingen i 2×2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta.
  3. Tillsätt lök och rosmarin.
  4. Stek tills löken blivit genomskinlig.
  5. Häll på vin och kycklingfond.
  6. Sänk till medelvärme och låt det sjuda.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Mixa äggulor, citronsaft och vatten med stavmixer.
  9. Häll på äggmixen på kycklingen och rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
  10. Ta bort från värmen när allt blandats.
  11. Blanda ned pastan.

Tips & trix:

  • Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!

Receptbidrag:

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän