Det är en krämig pasta som inte innehåller någon grädde, all krämighet kommer från ägg, därför är det viktigt att stekpannan inte är för varm när man häller i äggblandningen och att röra i såsen för att undvika äggklumpar.
Spaghetti in Fricassea di Pollo – Spaghetti med kycklingfrikassé
Ingredienser:
- 400 g Barilla Spaghetti
- 25 g smör
- 400 g kycklinglårfilé
- ½ gul lök, finhackad
- 1 kvist färsk rosmarin, plockad
- 1 dl torrt vit tvin
- 6 äggulor
- ½ citron, saften
- ½ dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Gör så här:
- Smält smöret på medelvärme.
- Skär kycklingen i 2×2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta.
- Tillsätt lök och rosmarin.
- Stek tills löken blivit genomskinlig.
- Häll på vin och kycklingfond.
- Sänk till medelvärme och låt det sjuda.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Mixa äggulor, citronsaft och vatten med stavmixer.
- Häll på äggmixen på kycklingen och rör hela tiden så att ägget inte stelnar.
- Ta bort från värmen när allt blandats.
- Blanda ned pastan.
Tips & trix:
- Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!
Receptbidrag:
- Barilla
Lämna ett svar