Spaghetti Papalina

Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen.

Spaghetti Papalina

Den här rätten har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina.

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • 200 g gröna ärtor (frysta)
  • 75 g parmesan, finriven
  • 500 g kokt skinka på bit
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stekpanna.
  2. Tärna skinkan i 1×3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek cirka 2 minuter.
  3. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde.
  4. Låt koka upp.
  5. Krydda med nymalen svartpeppar och salt.
  6. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1,5 minut innan den är klar.
  8. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
  9. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
  10. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering.
  11. Smaka av och salta vid behov.

Receptbidrag:
Barilla, recept från Tv4´s förkväll

Tips:
Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän