Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen.
Den här rätten har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Spaghetti
- 200 g gröna ärtor (frysta)
- 75 g parmesan, finriven
- 500 g kokt skinka på bit
- 2 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 dl vatten från pastakoket
Gör så här:
- Smält smöret i en stekpanna.
- Tärna skinkan i 1×3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek cirka 2 minuter.
- Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde.
- Låt koka upp.
- Krydda med nymalen svartpeppar och salt.
- Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1,5 minut innan den är klar.
- Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet.
- Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
- Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering.
- Smaka av och salta vid behov.
Receptbidrag:
Barilla, recept från Tv4´s förkväll
Tips:
Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!
Lämna ett svar