Spansk kycklingsallad

Ingredienser:

  • 1 kokt eller stekt kyckling
  • 1 grön paprika
  • 1 lök
  • 2 tomater
  • 1 blekselleristjälk
  • 2 ägg
  • 1 salladshuvud
  • 10 gröna pimentofyllda oliver
  • 8 urkärnade svarta oliver

Dressing:

  • 100 g majonnäs
  • ½ dl filmjölk eller creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk chilisås
  • 2-3 stänk tabasco

Gör så här:

  1. Koka äggen, ska vara hårdkokta.
  2. Skär köttet från benen på den kalla kycklingen.
  3. Dela det i mindre bitar.
  4. Avlägsna kärnor och fröhusväggar i paprikorna och skiva dem i tunna ringar.
  5. Skala och skiva löken tunt.
  6. Skölj tomaterna, och skär dem i klyftor.
  7. Skölj och skiva sellerinstjälken tunt.
  8. Skala äggen och skär dem i halvor.
  9. Skölj salladsbladen och klappa dem torra i hushållspapper.
  10. Lägg salladsbladen på serveringsfatet.
  11. Rör ut majonnäsen med filmjölk och smaksätt med citronsaft, chilisås och tabasco.
  12. Blanda ner kycklingköttet i dressingen.
  13. Lägg blandningen i fatets mitt.
  14. Lägg de olika grönsakerna och äggen i grupper runt omkring.
  15. Skiva de fyllda oliverna och garnera med dessa och de svarta oliverna.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän