Ingredienser:
- 1 kokt eller stekt kyckling
- 1 grön paprika
- 1 lök
- 2 tomater
- 1 blekselleristjälk
- 2 ägg
- 1 salladshuvud
- 10 gröna pimentofyllda oliver
- 8 urkärnade svarta oliver
Dressing:
- 100 g majonnäs
- ½ dl filmjölk eller creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk chilisås
- 2-3 stänk tabasco
Gör så här:
- Koka äggen, ska vara hårdkokta.
- Skär köttet från benen på den kalla kycklingen.
- Dela det i mindre bitar.
- Avlägsna kärnor och fröhusväggar i paprikorna och skiva dem i tunna ringar.
- Skala och skiva löken tunt.
- Skölj tomaterna, och skär dem i klyftor.
- Skölj och skiva sellerinstjälken tunt.
- Skala äggen och skär dem i halvor.
- Skölj salladsbladen och klappa dem torra i hushållspapper.
- Lägg salladsbladen på serveringsfatet.
- Rör ut majonnäsen med filmjölk och smaksätt med citronsaft, chilisås och tabasco.
- Blanda ner kycklingköttet i dressingen.
- Lägg blandningen i fatets mitt.
- Lägg de olika grönsakerna och äggen i grupper runt omkring.
- Skiva de fyllda oliverna och garnera med dessa och de svarta oliverna.
Lämna ett svar