Ingredienser:
- 50 g jäst
- 2 dl vatten
- 2 dl filmjölk
- 3 msk olja
- 1 tsk salt
- 5 dl rågsikt
- ca 4 dl vetemjöl
Gör så här:
- Rör ut den smulade jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt filmjölk, olja och salt.
- Tillsätt rågsikten och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt den jäsa ca 45 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 16 bitar.
- Forma dessa till runda bullar.
- Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt, sikta över lite mjöl och låt dem jäsa ca 15 min.
- Grädda bullarna nederst i ugnen i ca 20 min.
- Låt dem kallna på galler under bakduk.
Lämna ett svar