Spareribs med lakritsglace

Det här blir så gott, ni vet när köttet lossnar från benen bara man biter lätt i det.

Ingredienser:

  • 1 1/2 kg spareribs (tunna revbenspjäll)
  • 2 gula lökar
  • ½ selleri
  • 3 morötter
  • 5 stjärnanis
  • färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • vatten

Glaze:


Gör så här:

  1. Skala och hacka lök, selleri och morötter grovt.
  2. Ta fram en stor kastrull.
  3. Häll i lite olja och ha i rosmarin, stjärnanis, dom grovt hackade grönsakerna.
  4. Salta o peppra.
  5. Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull.
  6. Häll på vatten så det täcker
  7. Koka spjället i ca 1 timme.
  8. Ta upp det, låt rinna av och svalna.
  9. Gör i ordningen en glaze med öl, saltlakrits sirap, vitlök, ingefära, chili, balsamvinäger, citronskal och rosmarin.
  10. Pensla köttet med glazen.
  11. Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 275 grader ca 16 min.
  12. Vi gjorde spjällen på bakplåtspapper i ugnen och vände dom var 4:de minut och penslade på mer glaze.

Tips & trix:
Andra gången vi gjorde denna rätt, så gjorde vi en enkel glaze, blandade 1 del lakritssirap och 2 delar olja och penslade på.
Då smakade det verkligen lakrits.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän