En god och saftig kaka, som är går snabbt och enkelt att röra ihop.
Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid att svalna
Svårighetsgrad: lätt
Antal portioner: 10-12
Laktosfri: nej
Kaksmeten:
- 2 ägg + 1 äggvita
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten
Glasyren:
- 100 gram smör
- 2 dl socker
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- kokosflingor att strö på
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa äggen o sockret till en vit och porös smet.
- Blanda mjölet o bakpulvret.
- Sedan hälls mjölblandningen ner i äggsmeten och blandas till en tjock smet.
- Till sist tar man vattnet o blandar ner det…
- Häll smeten i en *rund bakform/springform helst med löstagbar kant.
- Ställ in i ugnen, det tar cirka 30-35 minuter
- Låt svalna innan ni häller/breder ut glasyren.
Glasyren:
- Smält margarinet/smöret i en kastrull blanda i socker och vaniljsocker o låt sjuda i någon minut, rör om hela tiden.
- Häll sedan i äggulorna o låt det bara blandas ihop till en tjock kräm utan att det börjar koka, om ni låter det koka är risken att ni får en äggröra stor
- Låt den svalna lite.
- Bred över smeten på kakan.
- Strö över lite kokos flingor.
*Köp i vår butik på Ninasmat.se
Lämna ett svar