Sylviakaka

En god och saftig kaka, som är går snabbt och enkelt att röra ihop.

Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid att svalna
Svårighetsgrad: lätt
Antal portioner: 10-12
Laktosfri: nej

Kaksmeten:

  • 2 ägg + 1 äggvita
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten

Glasyren:

  • 100 gram smör
  • 2 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • kokosflingor att strö på

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa äggen o sockret till en vit och porös smet.
  3. Blanda mjölet o bakpulvret.
  4. Sedan hälls mjölblandningen ner i äggsmeten och blandas till en tjock smet.
  5. Till sist tar man vattnet o blandar ner det…
  6. Häll smeten i en *rund bakform/springform helst med löstagbar kant.
  7. Ställ in i ugnen, det tar cirka 30-35 minuter
  8. Låt svalna innan ni häller/breder ut glasyren.

Glasyren:

  1. Smält margarinet/smöret i en kastrull blanda i socker och vaniljsocker o låt sjuda i någon minut, rör om hela tiden.
  2. Häll sedan i äggulorna o låt det bara blandas ihop till en tjock kräm utan att det börjar koka, om ni låter det koka är risken att ni får en äggröra stor
  3. Låt den svalna lite.
  4. Bred över smeten på kakan.
  5. Strö över lite kokos flingor.

*Köp i vår butik på Ninasmat.se


Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän