Tagliatelle al Ragù Classico
Ragù betyder långkok och det här är en sås som är utmärkt att tillaga i större mängd, för att sedan frysa in i mindre portioner.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Tagliatelle
- 2 morötter, skalade
- 75 g rotselleri
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 dl olivolja
- 400 g nötfärs
- 100 g fläskfärs
- 200 g tomatpuré
- 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning)
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl rödvin alternativt vatten
- 200 g körsbärstomater
Gör så här:
- Dela morötterna på längden så det blir två stora bitar av varje morot.
- Skala och skär sedan rotsellerin i stora bitar.
- Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek.
- Täck botten på en kastrull med olivolja och hetta upp kastrullen till medelvärme.
- Fräs den hackade gula löken, lägg i morötterna och rotsellerin.
- Lägg i all färs i kastrullen.
- När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och kycklingbuljong.
- Salta, peppra och häll i rödvin (alternativt vatten).
- Rör runt, låt sjuda på låg värme i 30-60 minuter.
- Lyft ur moroten och rotsellerin.
- Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
- Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner dem i såsen.
- Värm upp dem snabbt, cirka 1 minut.
- Vänd ner pastan i såsen och servera.
Receptbidrag:
- Barilla
Lämna ett svar