Tarragona pistagenötter och mandel

Tarragona goes totally nuts!

Den lyckade kombinationen av Cloettas härliga mjölkchoklad och nötter är en succé. Därför utökar Tarragona-familjen med stora kakor på 155g i tre smaker för den passionerade nötälskaren.

Dessutom lanseras en ny spännande kombination på 70g – Tarragona pistagenötter & mandel.
Det finns många som älskar kombinationen av mjölkchoklad och nötter, chokladkakor är det största segmentet inom konfektyr där stora kakor under en längre tid har ökat.

Dom nya 155g chokladkakor finns i tre smaker med samma kombinationer som i vår 80 g-serie, hela hasselnötter, hackade cashewnötter och hackad mandel som vi blandat med vår krämiga mjölkchoklad.

Tarragona är ett av Cloettas äldsta varumärken, den kom redan 1928 och är en mycket älskad produkt.

Att kakan fick namnet Tarragona var inte så konstigt då alla nötter kom just från Tarragona i Spanien som då var Europas odlingscentrum för hasselnötter. Den har funnits i olika smaker och former och är en klassiker med naturlig och äkta smak för moderna livsnjutare – den passionerade nötälskaren.

Det kommer mer av det goda! Vi lanserar dessutom en ny nötkombination av Tarragona, en härlig kombination av hackade pistagenötter och mandel, spröda och rostade enligt konstens alla regler. Den lilla kakan lanseras först exklusivt för Pressbyrån och 7-Eleven.

I höst kommer Tarragona att få stor synlighet på stan och omkring butiker –totally nuts!

Tarragona är ett av våra recept på god smak – en nötchoklad för livsnjutare!

Tarragonas nyheter finns i butik från och med v 36

Ninasmat smakjägare testar

Tarragona med hackade cashewnötter:
Det är för lite hackade nötter i kakan. Den lilla mängd som finns gör att man kan känna en bismak av cashew men inte något mer.

Tarragona med hela hasselnötter:
Lagom söt (i alla fall jämfört med andra mjölkchoklader man har smakat).
Hasselnötten smakar inte mycket, men chokladen får en helt annan känsla i munnen, mjölkchoklad fast något i att knapra på.
Hasselnötterna var inte jämt fördelade, vissa bitar hade ingen hasselnött.

Tarragona pistagenötter & mandel:
Kan inte säga att vi tyckte att smaken av pistagenötter var särskilt tydlig men mandeln däremot kändes desto mer. God knaprighet från nötterna

Betyg:
3/5

Ninasmat smakjägare kommenterar:
Smakar ju mjölkchoklad, vilket den del av testpatrullen tycker är alldeles för söt.
För att vara mjölkchoklad så var dom helt okej, kunde ha vart mer smak av själva nötterna, men nötterna gjorde ett bra krisp i alla sorter.

Testat av Ninasmat Nina och David

Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän