Tonfisksallad

Här kommer ett recept som jag gör ofta hemma, jag brukar variera det o ta vad man har hemma, men här kommer grunden.

Ingredienser:

  • ca 400 gram kokt pasta, t ex farfalle, spiraler.
  • 400 gram tonfisk i vatten på burk
  • 1 burk majs, 300 g
  • 2-3 st tomater
  • ½-1 gurka
  • 1 paprika
  • några champinjoner
  • crème fraiche efter smak, ungefär en stor burk
  • citronpeppar
  • 3-4 ägg

Jag brukar ibland ha i lite oliver eller lite gröna ärtor.

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Koka äggen efter eget tycke, löskokta eller hårdkokta
  3. Häll tonfiskburkarna i en sil så att allt vatten försvinner, likadant med majsburken.
  4. Skär gurkan, tomaterna, paprikan, champinjonerna och lägg allt i en stor skål.
  5. Tillsätt pastan, tonfisken, majsen.
  6. Rör i crème fraichen och citronpepparn.
  7. Garnera med ägghalvor.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän