Här kommer ett recept som jag gör ofta hemma, jag brukar variera det o ta vad man har hemma, men här kommer grunden.
Ingredienser:
- ca 400 gram kokt pasta, t ex farfalle, spiraler.
- 400 gram tonfisk i vatten på burk
- 1 burk majs, 300 g
- 2-3 st tomater
- ½-1 gurka
- 1 paprika
- några champinjoner
- crème fraiche efter smak, ungefär en stor burk
- citronpeppar
- 3-4 ägg
Jag brukar ibland ha i lite oliver eller lite gröna ärtor.
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Koka äggen efter eget tycke, löskokta eller hårdkokta
- Häll tonfiskburkarna i en sil så att allt vatten försvinner, likadant med majsburken.
- Skär gurkan, tomaterna, paprikan, champinjonerna och lägg allt i en stor skål.
- Tillsätt pastan, tonfisken, majsen.
- Rör i crème fraichen och citronpepparn.
- Garnera med ägghalvor.
Lämna ett svar