Tryffelstekt Quornfilé med sommargrönsaker

Tryffelstekt Quornfilé med sommargrönsaker, sparris & potatiscreme samt en vinegrette på rostade nötter, hyvlad parmesan och krispiga örte

Serveras med sparris & potatiscremé samt en vinegrette på rostade nötter, hyvlad parmesan och krispiga örter

Ingredienser:

  • 2 st Quornfiléer per person
  • 1 knippe små späda morötter
  • 2 gula morötter
  • 12 st gotländska vita sparris
  • 1 knippe salladslökar
  • 50 gram hasselnötter
  • 50 gram valnötter
  • 1 bit gotländsk Tryffel
  • 1 bit parmesan
  • 100 gram osaltat smör
  • 600 gram mjölig potatis
  • 4 dl. vispgrädde
  • krispiga örter
  • champagnevinäger
  • olivolja
  • 1 citron
  • 3 st schalottenlökar

Gör så här:

Skala den vita sparrisen, koka 1 sparris per person i väl saltat vatten, en nypaströsocker samt en klick smör, kyl direkt i isvatten, plasta och kyl.
Sparris och potatiscreme: Resterande sparris fräses tillsammans med potatisen och den skurna, grovt hackade löken och en vitlöksklyfta, tillsätt en nypa strösocker och salta ochpeppra.
Slå på grädden, sjud tills råvarorna är mjuka, häll bort grädden, mixa sparris, potatisblandningen i matberedare, krydda och tillsätt lite av sparrisgrädden så att önskvärd
konsistens uppnås.
Smaka av med salt och peppar.
Skär till Quornfiléerna i önskvärd form, stek dem försiktigt i smör och tryffel.
Ös dem med tryffel och smörblandningen i stekpannan, krydda med salt och peppar.
Sjud försiktigt de fintskurna grönsakerna och servera med sparriscremen.
Gör vinegretten genom att blanda en del vinäger och 3 delar olja, smaksätt med lite citron, en gnutta salt och peppar, montera sedan ner lite smör som du har brynt i en kastrull och sedan kylt ned till rumstemperatur, rosta nötterna och tillsätt dem grovt hackade i vinegretten.
Smaka av med kryddor.

Vid servering:
Stek filéerna och värm cremen, placera de varma grönskerna runt om filéerna och servera med hyvlad parmesan och den rostade nötvinegretten.
Förslagsvis serveras sparris och potatiskrämen vid sidan av.
Garnera med krispiga örter.

Receptbidrag: Quorn

Serveringstips:
Dryck.
2007 Montepulciano d’Abruzzo (Valle Reale), Marche / Italien (Nr 2355 / 89 kr)
Tack vare förekomsten av en viss beska i grönsakerna, nötterna och örterna, bör man välja ett mjukare vin, antingen ett smakrikare vitt vin, eller som här ett elegant och fint körsbärsfruktigt rött vin med måttlig strävhet.
Druvsorten Montepulciano är särskilt vanligt i distriktet Abruzzo på Italiens centrala östkust, där firman Valle Reale hör till dem som moderniserat druvans vinstil allra mest.
Servera vinet vid 18?20 grader.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän