Ninasmat smakjägare har testat lite choklad en sak som gemensam för alla var att dom var väldigt lena i smaken.
Valrhona Chocolaterie grundades 1922 i Tain-L’Hermitage i Rhône- dalen i södra Frankrike, med en målsättning om att producera och leverera utsökt choklad.
Valrhonachokoladens enastående kvalitet beror alltså på minutiöst urval av kakaobönor direkt på utvalda plantager av eget folk. De utvalda plantagerna använder varken besprutningsmedel eller pesticider. När bönorna soltorkats fraktas de til Train-L’Hermitage i Frankrike, där de används till chokoladframställning i alla dess former.
Valrhona Taïnori
Kakaohalt: 64 %
Karaktär: En fruktig och intensiv mörk choklad som har toner av citrusfrukter och rostade hasselnötter.
Innehåll: kakaobönor, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljextrakt
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk, ägg, gluten och jordnötter
Smakjägarens kommentarer:
Vi fick smak av torkad frukt i munnen, men chokladen var lite smaklös.
Valrhona Alpaco
Kakaohalt: 66 %
Karaktär: En mörk choklad som kombinerar styrka med blommiga toner av jasmin och apelsinblomma. Har en diskret men kraftig smak som även har toner av ädelträ.
Innehåll: kakaobönor, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljextrakt
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk, ägg, gluten och jordnötter
Smakjägarens kommentarer:
Krämig för att vara 66%, lite mesig. Beskheten kommer i eftersmaken.
Valrhona Manjari
Kakaohalt: 64 %
Karaktär: Härligt syrlig choklad med minimal bitterhet och en arom av körsbär, mogna hallon och lime.
Innehåll: kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecithin, naturlig vanilj
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk- och äggprotein, gluten och jordnöt.
Smakjägarens kommentarer:
krämig, liknande smak som Alpaco men ej lika besk i eftersmaken
Valrhona Caraïbe
Kakaohalt: 66 %
Karaktär: Mild, aromatisk smak med toner av nötter, rostat kaffe och torkat gräs. Bra balans mellan bitterhet och sötma och med en elegant syra.
Innehåll: kakaobönor, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljextrakt
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk, ägg, gluten och jordnötter
Smakjägarens kommentarer:
denna choklad har mer smak, mild..
Valrhona Guanaja
Kakaohalt: 70 %
Karaktär: En bra balans mellan bitterhet, sötma och syra. En intensiv smak med toner av kaffe, torkade frukter och melass.
Innehåll: kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturligt vaniljextrakt
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk, ägg, sesam, gluten och jordnötter
Smakjägarens kommentarer:
på förpackningen står det bitter och elegant o det stämmer verkligen. Eftersmaken sitter i.
Valrhona Abinao
Kakaohalt: 85%
Karaktär: Koncentrerad kakaosmak, elegant bitterhet och lång eftersmak
Innehåll: kakaobönor, socker, kakaosmör, sojalecitin, naturlig vaniljextrakt
Allergi: Kan innehålla spår av ägg, gluten, jordnötter, mjölk, nötter
Smakjägarens kommentarer:
väldigt mjuk för att vara 85%.
Betyg:
3,5/5
Slutkommentar:
Denna choklad är len i smaken, men den föll inte riktigt testpatrullen i smaken. Skulle vilja ha lite mer wow effekt.
Testat av Ninasmat Nina och David med hjälp av gästtestarna Sandra och Kristoffer
Ninasmat har testat Valrhona choklad väldigt lena i smaken. Men inget woow #smakttest #svpt #matnytt #choklad
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter