Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

Vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.

Ingredienser:

  • 1 kg stek av älg, rådjur, hjort eller nöt
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla smör- & rapsolja
  • 1 granatäpple
  • 0,5 dl grovhackad gräslök

Sås:

  • 2,5 dl Arla Köket ekologisk matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl sky

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Krydda köttet och bryn det i smör- & rapsolja i en stor stekpanna.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70 grader, cirka 2 timmar.
  4. Förbered såsen under tiden.
  5. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull.
  6. Låt såsen koka 3–5 minuter.
  7. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
  8. Låt köttet vila cirka 10 minuter.
  9. Vispa ur formen med vatten.
  10. Häll skyn i såsen och låt den koka upp.
  11. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat.
  12. Häll över lite av såsen.
  13. Garnera med granatäpple och gräslök.
  14. Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.

Receptbidrag:
Arla,  kokboken Fira! midsommar, jul & påsk



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän