Wienernougat

Med mörkare choklad som gör smaken fylligare.

 Wienernougat med mörkare choklad fylligare smak

Nougaten och choklad gör detta till en krämig godis som är gott och sött.

Ingredienser:

  • 100 g flagad mandel
  • 200 g nougat
  • 100 g Lindt Excellence Madagascar (70%)

Gör så här:

  1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
  2. Ställ åt sidan.
  3. Smält nougaten i ett vattenbad.
  4. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
  5. Tillsätt den rostade mandeln.
  6. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
  7. Låt stelna några timmar i kylen innan du skär wienernougaten i bitar.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän