Ingredienser:
- 1 huvud pak choy eller mangold
- 1/2 purjolök
- 1 broccolihuvud
- 1/4 vitkålshuvud
- 1 dl cashewnötter
- ca 20 vattenkastanjer
- 4 kycklingfiléer
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 1 burk kokosmjölk (alt.lätt)
- 1 msk currypasta
- 1/2 msk chilipasta
- 1/2 msk korianderpasta
- 3 msk sesamolja
- salt och peppar
- 1/4 citrongräs
Sås:
- 250 g lätt cremè fraiche
- 1 msk finhackad koriander
- 1 msk flytande honung
- 1/2 msk chilipasta
Gör så här:
- Börja med att skära ner vitkålen så tunt som möjligt.
- Dela purjolöken på längden i fyra delar och strimla den.
- Sätt på wokpannan.
- Dela broccolin i små buketter, skala av det yttersta skalet på stjälken och skiva ner den i tunna bitar.
- Häll sesamoljan i den heta wokpannan, skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dessa gyllenbruna.
- Lägg i vitkålen, purjolöken, broccolistjälkarna och den krossade vitlöken.
- Bulta citrongräset med handtaget på en kniv innan du lägger ner det i pannan.
- När grönsakerna stekt några minuter, lägg ner broccolibuketterna, de halverade vattenkastanjerna, cashewnötterna och till sist pak
- choyen eller mangolden som du också skurit i bitar.
- Häll på kokosmjölken och blanda ner curry-, chili- och korianderpastan, smaka av med salt och peppar.
- Låt woken stå och koka ihop ett par minuter, servera den med ris och den kalla såsen.
Lämna ett svar