Bavette med tomat, kapris och sardeller


Bavette alla Puttanesca
Oliver, sardeller och kapris ger en utmärkt sälta till rätten. Bavette är en platt form av Spaghetti.

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 14 sardeller i olja (raka)
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g körsbärstomater, färska
  • 100 g kapris, helst stora med stjälk
  • 100 g svarta oliver med kärna
  • 4 stjälkar grovhackad persilja
  • 2 peperoncini, torkade och smulade
  • 1 dl vatten från pastakoket

Garnering:

  • 70 g riven parmesan

Gör så här:

  1. Häll olivolja i stekpannan, stek vitlök och peperoncini hastigt så den inte bränns.
  2. Häll på körsbärstomaterna från burk och sardellerna.
  3. Lägg i kapris och oliver.
  4. Koka ihop på hög värme, sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme och lägg i persilja.
  5. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  6. Spar lite pastavatten till såsen.
  7. Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och 1 dl pastavatten.
  8. Garnera med riven parmesan.
  9. Servera!

Receptbidrag:

  • barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän