Blåbärs chokladmousse

Blåbärs chokladmousse

Riktig läcker chokladmousse för chokladälskaren med smak och småbitar av blåbär i moussen

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g choklad, Lindt Exellence blueberry intense
  • ½ dl färska blåbär
  • 250 g mascarpone

Dekoration:

  • 125 g färska blåbär
  • 250 gram vanilj kesella

Gör så här:

  1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke.
  2. Ställ in i kylskåpet en liten stund
  3. Smält chokladen i vattenbad.
  4. Lägg en glasskål eller en djup tallrik ovanpå en kastrull med vatten i och låt vattnet koka upp.
  5. Lägg chokladen att smälta i skålen/tallriken, rör ner dom färska blåbären.
  6. Blanda grädden med mascarponen och rör långsamt ner den smälta chokladen.
  7. Häll upp moussen i 6 st glas.
  8. Ställ in i kylskåp ca en timme innan servering.
  9. Dekorera med några blåbär och en klick vaniljkesella.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän