Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Bucatini Amatriciana

Pancettan och Pecorinoosten ger en god sälta i pastarätten och såsen kombineras med Bucatini så att tomatsåsen hamnar i pastans långa rör.

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Bucatini
  • ½ gul lök, finhackad
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 300 g pancetta, tunt skivad alt skivat stekfläsk
  • 1 krm peperoncini, torkad och smulad
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 krm salt
  • 75 g pecorino
  • 1 dl vatten från pastakoket

Gör så här:

  1. Värm oljan i stekpannan.
  2. Stek pancettan tills den får fin yta.
  3. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lämna fettet i pannan.
  5. Lägg i lök, vitlök och peperoncini.
  6. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig.
  7. Lägg i tomatpuré.
  8. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan.
  9. Tillsätt salt.
  10. Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter.
  11. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  12. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering.
  13. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering.
  14. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
  15. Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås.
  16. Toppa med pecorino och pancetta.

Receptbidrag:

  • Barilla
Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän