Bucatini Amatriciana
Pancettan och Pecorinoosten ger en god sälta i pastarätten och såsen kombineras med Bucatini så att tomatsåsen hamnar i pastans långa rör.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Bucatini
- ½ gul lök, finhackad
- ½ dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 300 g pancetta, tunt skivad alt skivat stekfläsk
- 1 krm peperoncini, torkad och smulad
- 1,5 msk tomatpuré
- 400 g körsbärstomater på burk
- 1 krm salt
- 75 g pecorino
- 1 dl vatten från pastakoket
Gör så här:
- Värm oljan i stekpannan.
- Stek pancettan tills den får fin yta.
- Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper.
- Lämna fettet i pannan.
- Lägg i lök, vitlök och peperoncini.
- Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig.
- Lägg i tomatpuré.
- Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan.
- Tillsätt salt.
- Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering.
- Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering.
- Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
- Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås.
- Toppa med pecorino och pancetta.
Receptbidrag:
- Barilla
Nytt på sidan:: Bucatini med pancetta och körsbärstomater
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter