Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni con Ricotta e Spinaci


Pastans generösa ihåliga utrymme gör dem perfekta att fylla och gratinera i ugn då alla smaker fyller pastan och kommer till sin rätt.
Ingredienser:

  • 400 g Barilla Cannelloni
  • 400 g Barilla Arrabbiatasås
  • Smör till formen

Ricottafyllning:

  • 300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
  • 500 g ricotta
  • 2 krm salt

Béchamelsås:

  • 6 dl mjölk (alternativt 3 dl om rören förkokas)
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Ricottafyllning:

  1. Blanda spenat, ricotta och salt.
  2. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Béchamelsås:

  1. Smält smöret, vispa ner mjölet.
  2. Tillsätt salt, peppar och muskot.
  3. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
  4. Ställ åt sidan.

Cannelloni:

Alternativ 1:

  1. Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar.
  2. Vid alternativ 1 behöver rören inte förkokas.
  3. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
  4. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.
  5. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 20 minuter.

Alternativ 2:

  1. Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter.
  2. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.
  3. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
  4. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken, det vill säga 3 dl.
  5. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.
  6. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 10 minuter!
  • Receptbidrag:
    Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän