Cannelloni con Ricotta e Spinaci
Pastans generösa ihåliga utrymme gör dem perfekta att fylla och gratinera i ugn då alla smaker fyller pastan och kommer till sin rätt.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Cannelloni
- 400 g Barilla Arrabbiatasås
- Smör till formen
Ricottafyllning:
- 300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
- 500 g ricotta
- 2 krm salt
Béchamelsås:
- 6 dl mjölk (alternativt 3 dl om rören förkokas)
- 100 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 krm muskotnöt, riven
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
Ricottafyllning:
- Blanda spenat, ricotta och salt.
- Fyll en spritspåse med fyllningen.
Béchamelsås:
- Smält smöret, vispa ner mjölet.
- Tillsätt salt, peppar och muskot.
- Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.
- Ställ åt sidan.
Cannelloni:
Alternativ 1:
- Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar.
- Vid alternativ 1 behöver rören inte förkokas.
- Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.
- Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.
- Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 20 minuter.
Alternativ 2:
- Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter.
- Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.
- Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa fyllning i.
- Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken, det vill säga 3 dl.
- Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.
- Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 10 minuter!
- Receptbidrag:
Barilla
säger bara mums
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
säger bara mums
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
säger bara mums
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
säger bara mums
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept