Chokladcheesecake


Ingredienser

Botten:

  • 12 st fullkorns digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning:

  • 500 kesella 10 %
  • 2 ägg
  • 200 gram choklad, Lindt Excellence, Rasberry Intense

Toppning:

  • 2 dl crème fraiche, 15 %
  • 2 dl crème fraiche 34 %
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk vaniljpulver

Hallonsås:

  • 2 dl frysta hallon
  • 2 msk florsocker
  • Lite kesella

Dekoration:

  • Citronmeliss
  • Färska hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  3. Tryck ut kexblandningen på botten i en form med löstagbar kant.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 9 minuter.
  5. Vispa ihop kesella och ägg till en jämn smet.
  6. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad.
  7. Ta cirka 1 dl av äggsmeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning.
  8. Rör ner lite åt gången med resten av smeten tills allt är väl blandat.
  9. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare cirka 25 minuter.
  10. Låt kakan svalna minst 30 minuter.
  11. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
  12. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare cirka 15 minuter.
  13. Låt kakan kallna före servering.
  14. Mixa ingredienserna till såsen.
  15. Servera kakan med sås.
  16. Dekorera gärna med hallon och citronmeliss.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän