Ingredienser
Botten:
- 12 st fullkorns digestivekex
- 75 g smör
Fyllning:
- 500 kesella 10 %
- 2 ägg
- 200 gram choklad, Lindt Excellence, Rasberry Intense
Toppning:
- 2 dl crème fraiche, 15 %
- 2 dl crème fraiche 34 %
- 1 dl florsocker
- ½ msk vaniljpulver
Hallonsås:
- 2 dl frysta hallon
- 2 msk florsocker
- Lite kesella
Dekoration:
- Citronmeliss
- Färska hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
- Tryck ut kexblandningen på botten i en form med löstagbar kant.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 9 minuter.
- Vispa ihop kesella och ägg till en jämn smet.
- Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad.
- Ta cirka 1 dl av äggsmeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning.
- Rör ner lite åt gången med resten av smeten tills allt är väl blandat.
- Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare cirka 25 minuter.
- Låt kakan svalna minst 30 minuter.
- Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
- Bred ut det på kakan och grädda ytterligare cirka 15 minuter.
- Låt kakan kallna före servering.
- Mixa ingredienserna till såsen.
- Servera kakan med sås.
- Dekorera gärna med hallon och citronmeliss.
RT @ninasmat: Nytt recept på: Chokladcheesecake. Gillar du choklad, hallon och cheesecake. Ljuvligt god! http://ow.ly/1fX7o #svpt
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
*mumsigt* RT @ninasmat: Nytt recept på: Chokladcheesecake. Gillar du choklad, hallon och cheesecake? Ljuvligt god! http://ow.ly/1fX7o
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter