Chokladknäck i micron

Ingredienser:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus Muscovadosocker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk smör
  • 15 st sötmandel, hackad
  • 1 msk kakao

Gör så här:

  1. Blanda grädde, sirap, socker i en skål (som tål mikro) som rymmer minst 1 1/2 liter.
  2. Ställ in i mikron utan lock på full effekt 9-10 min, termometern ska visa 122° eller så gör man ett kulprov.
  3. Under tiden som smeten kokar i mikron så blanda hackad mandeln, en klick smör och kakaopulver i en skål som är enkel att hälla ur.
  4. Blanda i den färdigkokta smeten o rör ihop.
  5. Fördela smeten i knäckformar.
  6. Låt stelna och förvara i kyl.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän