Nyttigare och saftigare chokladmuffins med en spännande ingrediens
- 2 1/2 dl fullkornsdinkel
- 1 dl havregryn
- 3 msk socker
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljpulver
- 3/4 dl kakao
- 2 medelstora rödbetor
- 1 mogen banan
- 2 ägg
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl mild yoghurt
- 1/2 dl honung
- cirka 50 g mörk choklad, 70 %
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Häll olja i ett muffinsbleck och pensla runt med en brödpensel.
- Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.
- Skala och riv rödbetorna och mosa bananen.
- Knäck äggen och vispa ihop dem lätt.
- Blanda ner rapsolja, yoghurt, riven rödbeta, mosad banan, honung och de uppvispade äggen i bunken med de torra ingredienserna.
- Blanda väl.
- Fördela smeten i formarna på blecket.
- Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
- Hacka chokladen i mindre bitar och lägg dessa på muffinsen när de precis är uttagna ur ugnen.
Receptbidrag:
Tidningen ToppHälsa
Hej, er nya sida börjar se riktigt fin ut. Har uppdaterat länken till er.
Ha en trevlig dag,
Nadja
Tackar så mycket. Vi är på väg åt rätt håll.
Hej, er nya sida börjar se riktigt fin ut. Har uppdaterat länken till er.
Ha en trevlig dag,
Nadja
Tackar så mycket. Vi är på väg åt rätt håll.