Chokladmuffin saftiga chokladmuffins

Nyttigare och saftigare chokladmuffins med en spännande ingrediens

Saftiga chokladmuffins
Ingredienser:

  • 2 1/2 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk socker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 medelstora rödbetor
  • 1 mogen banan
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl mild yoghurt
  • 1/2 dl honung
  • cirka 50 g mörk choklad, 70 %

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll olja i ett muffinsbleck och pensla runt med en brödpensel.
  3. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.
  4. Skala och riv rödbetorna och mosa bananen.
  5. Knäck äggen och vispa ihop dem lätt.
  6. Blanda ner rapsolja, yoghurt, riven rödbeta, mosad banan, honung och de uppvispade äggen i bunken med de torra ingredienserna.
  7. Blanda väl.
  8. Fördela smeten i formarna på blecket.
  9. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
  10. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg dessa på muffinsen när de precis är uttagna ur ugnen.

Receptbidrag:
Tidningen ToppHälsa

Chokladmuffin saftiga chokladmuffins



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän