Crêpes med laxfyllning

Ingredienser:

Crêpes:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3 msk smör till stekning

Fyllning:

  • 75 g strimlad rökt lax
  • 1 ½ dl vispad grädde eller crème fraiche
  • Riven pepparrot efter smak.

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och vatten till en jämn smet, tillsätt äggen ett i taget.
  2. Blanda i mjölken o salt.
  3. Låt stå ett tag innan du steker crepsen.
  4. Sen är det bara att steka, ¾ dl brukar bli lagom till ett crêpes.
  5. Låt svalna en liten stund.
  6. Rulla ihop med fyllning i mitten.

Serveringstips:

  • Ät med en god sallad till
Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän