Farfalle Integrale med salsiccia och valnötter

Farfalle Integrale Ciccia e Noci

Farfalle är en fjärilsformad pasta.

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Farfalle Integrale
  • 50 g smör
  • 400 g salsiccia (italiensk korv), skuren i 3 cm långa bitar
  • 100 g valnötter
  • 200 g kronärtskockshjärtan inlagda i olja
  • 5 stjälkar bladpersilja, grovhackad
  • ½ klyfta vitlök, skivad
  • 8 soltorkade tomater inlagda i olja, tunt strimlade
  • 3 dl grädde

Gör så här:

  1. Smält smöret, stek salsiccian halvfärdig.
  2. Lägg i valnötterna och stek klart, cirka 5 minuter.
  3. Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärtan i sin olja, alternativt ½ dl olivolja.
  4. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter.
  5. Lägg i vitlök, stek ytterligare en minut.
  6. Addera soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde.
  7. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.
  8. Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen.
  9. Koka pastan enligt anvisningar på paketet och blanda med salsiccian och kronärtskockorna.

Receptbidrag:

  • Barilla, visas i programmet förkväll TV4 16/2-2010


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän