Farfalle Integrale Ciccia e Noci
Farfalle är en fjärilsformad pasta.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Farfalle Integrale
- 50 g smör
- 400 g salsiccia (italiensk korv), skuren i 3 cm långa bitar
- 100 g valnötter
- 200 g kronärtskockshjärtan inlagda i olja
- 5 stjälkar bladpersilja, grovhackad
- ½ klyfta vitlök, skivad
- 8 soltorkade tomater inlagda i olja, tunt strimlade
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Smält smöret, stek salsiccian halvfärdig.
- Lägg i valnötterna och stek klart, cirka 5 minuter.
- Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärtan i sin olja, alternativt ½ dl olivolja.
- Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter.
- Lägg i vitlök, stek ytterligare en minut.
- Addera soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde.
- Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.
- Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet och blanda med salsiccian och kronärtskockorna.
Receptbidrag:
- Barilla, visas i programmet förkväll TV4 16/2-2010
Lämna ett svar