Farfalle med lax och rosésallad

Det här receptet kommer från Treviso i norra Italien där man använder mycket raddicchio (rosésallad) i maten.
En gräddbaserad pasta där sötman från grädden och den kallrökta laxen gör sig väldigt bra med beskheten från salladen
Farfalle med lax och rosésallad

Farfalle con salmone e raddicchio

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Farfalle
  • 400 g kallrökt lax, strimlad/finskuren
  • 100 g rosésallad, strimlad/finskuren (motsvarar 2 dl)
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0,5 msk citronsaft från en färsk citron
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0,5 msk fiskfond

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen.
  3. Häll ner olivoljan i en medelvarm panna.
  4. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.
  5. Strimla laxen och bryn den någon minut så att smakerna frigörs.
  6. Riv och pressa citronen och lägg lite citronskal åt sidan till garnering.
  7. Tillsätt citronskalet och citronsaften i stekpannan.
  8. Tillsätt den strimlade rosésalladen.
  9. Tillsätt det vita vinet samt vispgrädden.
  10. Tillsätt fiskfonden.
  11. Låt koka ihop i cirka 4-5 minuter.
  12. Vänd ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar.
  13. Toppa med kallrökt, ostekt lax samt rivet citronskal.

Receptbidrag:
Barilla, Tv4´s program förkväll 15/12

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän