Det här receptet kommer från Treviso i norra Italien där man använder mycket raddicchio (rosésallad) i maten.
En gräddbaserad pasta där sötman från grädden och den kallrökta laxen gör sig väldigt bra med beskheten från salladen

Farfalle con salmone e raddicchio
Ingredienser:
- 400 g Barilla Farfalle
- 400 g kallrökt lax, strimlad/finskuren
- 100 g rosésallad, strimlad/finskuren (motsvarar 2 dl)
- 1 tsk rivet citronskal
- 0,5 msk citronsaft från en färsk citron
- 2 dl grädde
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 0,5 msk fiskfond
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen.
- Häll ner olivoljan i en medelvarm panna.
- Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.
- Strimla laxen och bryn den någon minut så att smakerna frigörs.
- Riv och pressa citronen och lägg lite citronskal åt sidan till garnering.
- Tillsätt citronskalet och citronsaften i stekpannan.
- Tillsätt den strimlade rosésalladen.
- Tillsätt det vita vinet samt vispgrädden.
- Tillsätt fiskfonden.
- Låt koka ihop i cirka 4-5 minuter.
- Vänd ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar.
- Toppa med kallrökt, ostekt lax samt rivet citronskal.
Receptbidrag:
Barilla, Tv4´s program förkväll 15/12
Lämna ett svar