I år fyller Fjällbrynt Messmör 70 år som ett populärt smörgåspålägg för alla.
Messmör är inte bara gott, nyttigt och fyllt av energi, det passar också utmärkt som smaksättare i mat och bakverk.
För att uppmärksamma högtidsdagen har Fjällbrynt tillsammans med konditorn Åsa Rimmi skapat en födelsedagstårta, lika god för såväl stora som små.
– Att använda messmör i tårtbaket är lysande eftersom det tillför en härlig sötma och gör tårtan både mer saftig och smakrik, säger Åsa Rimmi, konditor på Törners Konditori.
Fjällbrynt Messmör – fyllt av naturlig energi
Fjällbrynt Messmör innehåller rikligt med kalcium, järn och vitaminer och har en låg fetthalt som varierar mellan 2-6 procent, beroende av produkt.
Hela 90 procent av kolhydraterna kommer från mjölksocker, vilket naturligt ingår i vasslen som är den huvudsakliga ingrediensen i messmör.
Mjölksockret höjer blodsockerhalten väldigt långsamt och motverkar därför inte kroppens fettförbränning som kolhydrater från raffinerat socker gör.
Vassleproteinet stimulerar också kroppens egen produktion av antioxidanter
Recept på: messmörstårta
Lämna ett svar