Fjällbrynt Messmör

I år fyller Fjällbrynt Messmör 70 år som ett populärt smörgåspålägg för alla.

Åsa Rimmi med Messmörstårta

Messmör är inte bara gott, nyttigt och fyllt av energi, det passar också utmärkt som smaksättare i mat och bakverk.
För att uppmärksamma högtidsdagen har Fjällbrynt tillsammans med konditorn Åsa Rimmi skapat en födelsedagstårta, lika god för såväl stora som små.

– Att använda messmör i tårtbaket är lysande eftersom det tillför en härlig sötma och gör tårtan både mer saftig och smakrik, säger Åsa Rimmi, konditor på Törners Konditori.

Fjällbrynt Messmör – fyllt av naturlig energi

Fjällbrynt Messmör innehåller rikligt med kalcium, järn och vitaminer och har en låg fetthalt som varierar mellan 2-6 procent, beroende av produkt.

Hela 90 procent av kolhydraterna kommer från mjölksocker, vilket naturligt ingår i vasslen som är den huvudsakliga ingrediensen i messmör.
Mjölksockret höjer blodsockerhalten väldigt långsamt och motverkar därför inte kroppens fettförbränning som kolhydrater från raffinerat socker gör.
Vassleproteinet stimulerar också kroppens egen produktion av antioxidanter

Recept på: messmörstårta



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän