Ingredienser:
- 500 g små färskpotatisar
- 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
- 1 färsk gul lök
- 2 tomater
Aiolidressing:
- 1 äggula
- 1/2 tsk fransk senap
- 1/2 dl Arla® Smör- rapsolja oliv
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk citronsaft
- salt och peppar
- 1/2 dl grovhackade färska örter
Gör så här:
- Tvätta och koka potatisen knappt mjuk.
- Låt skockorna rinna av och dela dem.
- Skiva löken och skär tomaterna i bitar.
- Rör ihop äggula och senap.
- Vispa i Arla® Smör- rapsolja, först droppvis och sedan i en fin stråle.
- Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
- Låt potatisen svalna och dela den i bitar.
- Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter.
- Ringla över dressingen.
- Tips!
- Strö gärna över kapris vid servering.
Receptbidrag:
- Arla
Lämna ett svar