Fransk potatissallad med kronärtskockor

Ingredienser:

  • 500 g små färskpotatisar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 färsk gul lök
  • 2 tomater

Aiolidressing:

  • 1 äggula
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl Arla® Smör- rapsolja oliv
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1/2 dl grovhackade färska örter

Gör så här:

  1. Tvätta och koka potatisen knappt mjuk.
  2. Låt skockorna rinna av och dela dem.
  3. Skiva löken och skär tomaterna i bitar.
  4. Rör ihop äggula och senap.
  5. Vispa i Arla® Smör- rapsolja, först droppvis och sedan i en fin stråle.
  6. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  7. Låt potatisen svalna och dela den i bitar.
  8. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter.
  9. Ringla över dressingen.
  10. Tips!
  11. Strö gärna över kapris vid servering.

Receptbidrag:

  • Arla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän