Ät de till fika eller till frukost, dela dem och bred smör på dem. Utsökt gott!
Ingredienser:
- 3 dl Vetemjöl
- 3 dl Grahamsmjöl
- 2 msk bakpulver
- 2 dl råsocker
- 3 tsk Ingefära
- 50-60 g torkade gojibär
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 100 g smält margarin
- Florsocker
Gör så här:
- Blötlägg gojibären i skål med vatten.
- Sätt ugnen på 210 C.
- Använder du en muffinsplåt smörjer du den med smör eller olja.
( Siliconform rekommenderas, mycket lätt att få ur muffins och man slipper smörjmomentet. ) - Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och råsocker i en stor bunke. Gör sedan en grop i mitten.
- I en separat skål vispar du samman mjölk, ägg och det smälta smöret.
- Häll av vattnet från gojibären och blanda i dem i skålen med mjölk, ägg och smör.
- Häll i mjölk/ägg/smör/gojiblandningen i mjölgropen.
- Blanda samman alla ingredienser med en sked.
Blanda försiktigt och överarbeta inte smeten. Den ska vara lite ’klumpig’. - Skeda i smeten i muffinsformarna. Fyll inte formarna ända upp. ¾ delar räcker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12min.
- Låt muffinsen vara i ca 5 min innan de tas ur formarna.
- Pudra över lite florsocker.
Serverings tips:
Ät dem nygräddade, bred dem med lite smör och njut av dem tillsammans med en kopp te
Bra recept. Skall köpa lite gojibär och prova. Vart kan man köpa bra siliconformar?
Bra recept. Skall köpa lite gojibär och prova. Vart kan man köpa bra siliconformar?