Gojimuffins med Gojibär goji muffins


Ät de till fika eller till frukost, dela dem och bred smör på dem. Utsökt gott!

Gojimuffins med Gojibär

Ingredienser:

  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 dl Grahamsmjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 2 dl råsocker
  • 3 tsk Ingefära
  • 50-60 g torkade gojibär
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält margarin
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Blötlägg gojibären i skål med vatten.
  2. Sätt ugnen på 210 C.
  3. Använder du en muffinsplåt smörjer du den med smör eller olja.
    ( Siliconform rekommenderas, mycket lätt att få ur muffins och man slipper smörjmomentet. )
  4. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och råsocker i en stor bunke. Gör sedan en grop i mitten.
  5. I en separat skål vispar du samman mjölk, ägg och det smälta smöret.
  6. Häll av vattnet från gojibären och blanda i dem i skålen med mjölk, ägg och smör.
  7. Häll i mjölk/ägg/smör/gojiblandningen i mjölgropen.
  8. Blanda samman alla ingredienser med en sked.
    Blanda försiktigt och överarbeta inte smeten. Den ska vara lite ’klumpig’.
  9. Skeda i smeten i muffinsformarna. Fyll inte formarna ända upp. ¾ delar räcker.
  10. Grädda mitt i ugnen i ca 12min.
  11. Låt muffinsen vara i ca 5 min innan de tas ur formarna.
  12. Pudra över lite florsocker.

Serverings tips:
Ät dem nygräddade, bred dem med lite smör och njut av dem tillsammans med en kopp te

 

Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän