- Ingredienser:
- 5 dl grädde
- 1/2 vaniljstång
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 dl socker
- 4 st äggulor
- 5 msk hjortronsylt (eller annan sylt)
- råsocker till gratinering
Gör så här:
- Koka upp grädde, mjölk med delad och urskrapad vaniljstång samt hälten av sockret.
- Låt svalna lite.
- Tillsätt citronsaften i gräddlagen.
- Vispa äggulor och resten av sockret poröst.
- Blanda ner den varma mjölk och gräddblandningen i ägg- och sockersmeten.
- Sila bort vaniljstången.
- Fyll 5 st små portionsformar med 1 msk hjortronsylt i botten på varje, häll på brylé lagen och grädda i 90 graders ugn i ca 55-60 min eller tills brylén har stelnat och svalnat.
- Strö över råsocker och ställ in i ugnen, under grillen i 250 graders, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubblande.
Severingstips:
- Servera brylén avkyld, med till ex. färska bär, choklad eller sorbet.
Låter mycket gott!
Låter mycket gott!