Hjortron crème brylé

  • Ingredienser:
  • 5 dl grädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 5 msk hjortronsylt (eller annan sylt)
  • råsocker till gratinering

Gör så här:

  1. Koka upp grädde, mjölk med delad och urskrapad vaniljstång samt hälten av sockret.
  2. Låt svalna lite.
  3. Tillsätt citronsaften i gräddlagen.
  4. Vispa äggulor och resten av sockret poröst.
  5. Blanda ner den varma mjölk och gräddblandningen i ägg- och sockersmeten.
  6. Sila bort vaniljstången.
  7. Fyll 5 st små portionsformar med 1 msk hjortronsylt i botten på varje, häll på brylé lagen och grädda i 90 graders ugn i ca 55-60 min eller tills brylén har stelnat och svalnat.
  8. Strö över råsocker och ställ in i ugnen, under grillen i 250 graders, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubblande.

Severingstips:

  • Servera brylén avkyld, med till ex. färska bär, choklad eller sorbet.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän